Daunatorii pot provoca pagube materiale si raspandi boli


    Odata ce vremea se raceste in Romania, ati putea crede ca daunatorii fie ca au inghetat pe sol, fie ca sunt in hibernare departe de casa Dvs. Ganditi-va din nou! In timpul lunilor de iarna, daunatorii lucreaza cu sarguinta pentru gasirea unor modalitati pentru patrunderea intr-o zona mai calda.

2images    Multi proprietari observa in casa lor urmele lasate de rozatoare si nu isi fac griji, presupunand ca ar putea fi doar unul. Cu toate acestea, femela rozatoarelor poate avea mai putin de 12 pui la fiecare trei saptamani. O infestare mica poate sa se transforme intr-o problema colosala.

Foarte multi dintre proprietarii de case aud pe timp de noapte aventurarea rozatoarelor iesind din cuibul lor, iar de multe ori aceste zgomote ii trezesc. Potrivit expertilor, nu este de mirare ca acesti dauntori tin trezi proprietarii de case – o pereche de soareci are potentialul de a produce mai mult de 200 de urmasi, in doar patru luni.

In timp ce rozatoarele sunt oaspeti nedoriti pentru orice proprietar, motivul real de ingrijorare consta in faptul ca acesti daunatori pot provoca pagube materiale si raspandi boli. Rozatoarele, precum soarecii servesc drept vectorii ai multor boli comune si prezinta amenintari grave de sanatate – transmiterea de boli  prin intermediul urinei, fecalelor si muscaturii. Rozatoarele au fost cunoscute sa muste, cel mai frecvent, sugarii in timpul somnului, copiii curiosi sau varstnicii tintuiti la pat.

Sobolanii pot transporta mai mult de 40 de boli cauzatoare de virusuri si bacterii, inclusiv Hantavirus și Salmonella. Soarecele de casa este transportatorul principal al unei boli numite virusul coriomeningitei limfocitare sau LCMV, care provoaca simptome cum ar fi dureri de cap, febra, frisoane si dureri musculare la persoanele cu un sistem imunitar deficitar.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu