Fumigene si substante toxice in combaterea cartitelor


       Deși mai multe produse fumigene sunt înregistrate pe piaţă pentru a fi utilizate în Romania, unele formulări sunt clasificate ca fiind „produse cu utilizare restricţionata”. În mod similar, multe formule de substanțe toxice sunt înregistrate pentru a ucide cartitele, de asemenea, sunt clasificate ca „produse cu utilizare restricţionata”. În cazurile în care utilizarea unei formule toxice aleasă nu este restricționata (de exemplu, anumite formulări ale clorofacinonului și fosfura de zinc), este imperios necesar ca aceste materiale să fie plasate în sistemul de vizuină subterană ca un mijloc de a reduce expunerea non targetată. Având în vedere faptul că sunt insectivore, de obicei, cârtiţele nu recunosc boabele tratate sau peletele ca fiind produsele alimentare. De aceea, de multe ori boabele toxice pentru tratamente sunt ineficiente în combaterea cârtiţelor.

2cartita

     În trecut, insecticidele au fost aplicate frecvent în peluze, în încercarea de a reduce populațiile de gândaci si diferite larve, care sunt o sursă de hrană importantă pentru cârtiţe. Ipoteza folosită, pentru a justifica această abordare, a fost ca, cu o aprovizionare redusă a alimentelor, cârtițele ar părăsi zona. Cu toate acestea, în practică, cererile de insecticide rar au fost eficace în eliminarea tuturor surselor potențiale alimentare. Deoarece cârtițele se hrănesc cu o astfel de varietate de nevertebrate, nu cu doar larvele, acestea trec pur și simplu la un alt aliment disponibil (de obicei, râme), mai degrabă decât părăsească zona.        

       În plus, unele insecticide care au fost aplicate în trecut, fiind toxice pentru animalele sălbatice, în special în formulări granulare, care au fost deosebit de atractive pentru pasari cantatoare. Această abordare cu insecticidele nu mai este recomandată si ar trebui să fie folosita doar pentru a rezolva problemele legate de insecte dăunătoare, nu si în combaterea cârtițelor.

O ciupercă naturală cu un aspect alb lăptos natural, disponibilă si în formă comercială, a fost promovată ca un mijloc de a ajuta la reducerea numărului de larve și să limiteze oarecum furnizarea alimentelor pentru cartiţe. Cu toate acestea, ciuperca nu pare să supraviețuiască bine in zonele cu climă rece, așa că nu poate persista in lunile de iarnă. În plus, chiar și în cazul în care este prezentă ciuperca, aceasta este eficientă doar pentru anumite insecte.

      Astfel, cu alte produse alimentare naturale încă disponibile, această opțiune nu poate oferi controlul dorit.
Până de curând, repelenții nu s-au dovedit eficienti în combaterea cârtitelor. O nouă formulă de repelent, care conține uleiuri de ricin, a fost utilizată în Virginia, SUA. Acest repelent este conceput pentru a fi aplicat ca o ploaie torențială pe suprafata solului. Cu toate acestea, testarea completă nu a fost încă efectuată pentru a evalua eficacitatea sa globală în condițiile de teren din Virginia, SUA.

       Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

  1. Cozma Plaian
    10 aprilie 2014 la 13:29

    Buna ziua,
    Avand in vedere ca am in gradina soareci si cartita pe care nu am reusit sa-i starpesc am rugamintea sa mi spuneti daca puteti livra sau cum pot sa procur fumigene otravitoare care din discutiile cu anumite persoane am inteles ca ar fi mai eficiente.

    Cu stima
    Cozma Plaian

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu