Ciclul lor de viață


Țânțarii trec prin patru stadii în timpul ciclului lor de viață: ou – larva – pupă – adult.

Ouăle potindexc-tantari fi plasate pe suprafața apei, pot adera la vegetația acvatică, sau pot fi plasate în zone umede într-un mediu lichid. Femelele aleg lumină scăzută când își depun ouăle, sau fac acest lucru pe timp de noapte.

Incubarea este de 2 sau 3 zile, larvele între 8 și 10 și ajung între 0,5 și 1,5 cm, în funcție de specie. Ciclul complet este de aproximativ 10 zile.

Larvele se hrănesc cu microorganisme (bacterii, ciuperci, protozoare, animale și resturi organice vegetale). Pupele nu se hrănesc și au tendința de a rămâne imobile. Ajunse în formă de adult caută refugiu în locuri umede.

Femela este mai lungă (de la 2 săptămâni până la 1 lună). O femelă poate depune între 100-300 de ouă după ingerarea de sânge și poate efectua mai multe reprize de-a lungul vieții și, prin urmare, să depună o cantitate semnificativă de ouă.

Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu